FOOD SAFE / ECOLOGIC

Finisarea tuturor tipurilor de accesorii pentru bucătărie create de Loved Things Studio este realizată cu cel mai pur ulei mineral alb – ulei medicinal – MOL WO M 15 – inofensiv pentru organismul uman, respectiv cu ceară naturală de albine, un excelent antibacterian.

Esențele de lemn folosite au un înalt conținut de acid tanic, cu bune proprietăți antibacteriene. Nu este folosit niciun fel de adeziv, obiectele fiind realizate dintr-o singură bucată de lemn, fără îmbinări. Nu se folosesc niciun fel de coloranți, baițuri, vopsele sau alte produse chimice.

CEARĂ NATURALĂ DE ALBINE

Este un produs natural non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant. Principalele ingrediente ale cerii de albine sunt acizii grași și alcoolul cu catenă lungă, fiind bogată în vitamina A. Drept urmare, este un produs natural complet netoxic pentru consumul uman. Are excelente proprietăți antiseptice, prin conținutul mare de substanțe antibacteriene. În uzul curent, ceara de albine se folosește la fabricarea produselor farmaceutice, cosmeticelor rafinate și a emulsiilor cu care se tratează accesoriile scumpe din lemn pentru bucătărie.

ULEI MINERAL ALB MOL WO M 15

 • MOL WO M 15 nu conține nici o componentă chimică care ar putea reprezenta un risc pentru sănătatea umană.
 • Uleiul alb MOL WO M 15 îndeplinește cele mai importante specificații medicale referitoare la parafinele lichide, conținute în Farmacopeea Europeană (ediția a 5-a), Farmacopeea Ungară (a 8-a ediție), precum și condițiile de puritate solicitate de standardele 172.878 și 178.3620 (a) ale Food and Drug Administration (SUA).
 • MOL WO M 15 este obținut din ulei mineral ușor, prin mai multe trepte severe de rafinare. Produsul este incolor, inodor, non-fluorescent și fără conținut de compuși aromatici.
 • Acest ulei se utilizează în mod curent pentru obținerea produselor farmaceutice sau a accesoriilor folosite în alimentație, ce pot intra în contact direct (intern sau extern) cu organismul uman sau animal sau pot pătrunde în sistemul digestiv al acestora, prin absorbție sau înghițire.

Specificații și aprobări

 • Clasa de vâscozitate: ISO VG-15.
 • OÉTI: 2839-2/1996 – European Farmacopeea 5. (Ph.Eur. 5).
 • FDA 172.878.
 • FDA 178.3620(a).
 • Ph. Hg. VIII (Farmacopeea Hungarica).

ÎNTREȚINEREA ACCESORIILOR DIN LEMN PENTRU BUCĂTĂRIE

 • Metoda 1 de curățare: spălați platoul cu apă călduță și puțin detergent de bucătărie. Limpeziți și ștergeți-l cu o lavetă uscată sau prosoape de hârtie. Ungeți toate suprafețele cu uleiuri alimentare și lăsați lemnul să absoarbă uleiul.
 • Metoda 2 de curățare: tăiați o lămâie pe jumătate, presărați pe suprafața platoului sare de bucătărie și frecați blând cu lămâia suprafața lemnului. Ștergeți cu o lavetă de bumbac umedă apoi cu una uscată sau un prosop de hârtie. Ungeți toate suprafețele cu uleiuri alimentare și lăsați lemnul să absoarbă uleiul.
 • Metoda 3 de curățare: amestecați apă oxigenată cu oțet (în proporția de 1:1) și umeziți cu acest lichid o lavetă de bumbac. Ștergeți platoul din lemn cu laveta umezită. Ștergeți apoi cu o lavetă de bumbac uscată sau un prosop de hârtie. Ungeți pe toate suprafețele cu uleiuri alimentare și lăsați lemnul să absoarbă uleiul.

Chiar dacă nu spălați aceste accesorii, o dată pe săptămână ungeți toate suprafețele obiectelor din lemn cu ulei alb mineral, ulei de cocos, ulei de nucă sau cu ulei de măsline. În lipsă, se poate folosi orice ulei alimentar. Lăsați ca uleiul să fie absorbit de lemn. Surplusul care nu mai este absorbit îl puteți șterge cu un prosop sau lavetă uscată de bucătărie. Pentru recondiționare și protejare puteți folosi, pe lângă ulei, ceară naturală de albine.

 • Nu spălați accesoriile din lemn pentru bucătărie în mașina de spălat vase.
 • Nu introduceți accesoriile din lemn pentru bucătărie în cuptorul cu microunde sau în cuptorul cu gaze.
 • Nu scufundați accesoriile din lemn pentru bucătărie în apă și nu le țineți sub jetul de apă de la robinet.
 • Nu folosiți obiecte abrazive pentru curățare. Un burete de vase este suficient. Nu folosiți detergenți de rufe sau alte tipuri de detergenți în afara celor speciali pentru vasele de bucătărie.
 • Nu folosiți sub nicio formă pentru protejare și recondiționare produse chimice diverse, alcooluri, ceară de mobilă sau parchet, parafine sau uleiuri minerale industriale sau ulei de in sicativat.
 • Nu lăsați apă pe suprafețele din lemn.

ÎNTREȚINEREA SCULPTURILOR ȘI OBIECTELOR DECORATIVE DIN LEMN

 • Nu amplasați obiectele din lemn direct în bătaia razelor solare. Soarele puternic poate modifica culoarea lemnului, iar prin deshidratarea excesivă, lemnul poate crăpa. În cazul în care folosiți surse de lumină artificială pentru iluminarea sculpturilor din lemn, asigurați-vă că aceste surse sunt la o distanță suficient de mare pentru a nu încălzi sau arde suprafața obiectelor.
 • Aspirați periodic suprafețele obiectelor din lemn pentru îndepărtarea prafului și folosiți suplimentar o perie din păr moale sau o pensulă. Nu folosiți sub nicio formă apă sau alte produse chimice pentru curățare.
 • Nu folosiți pentru curățare obiecte abrazive (șmirghel) sau perii de sârmă. Nu aplicați baițuri sau vopsele pentru remedierea unor zgârieturi. Contactați-ne pentru a vă sfătui despre ce trebuie făcut în astfel de cazuri.
 • Folosiți periodic (o dată la două luni) pentru împrospătare și recondiționare puțin ulei mineral alb pe care îl aplicați ușor pe suprafețele obiectului din lemn, după care ștergeți ușor cu o lavetă uscată (din material care nu lasă scame). Nu folosiți uleiuri vegetale pentru că acestea râncezesc. Dacă pe suprafața lemnului rămân ușoare urme de ulei, nu vă îngrijorați, în câteva ore acesta va fi absorbit complet de lemn.
 • Puteți folosi și balsamuri speciale pentru lemn, realizate pe bază de uleiuri, parafine sau ceară de albine.  Asigurați-vă că aceste produse nu conțin coloranți care ar putea afecta culoarea pieselor.
 • Nu scufundați obiectele în apă, iar în cazul accidental în care obiectul a fost udat, ștergeți-l rapid cu o lavetă moale și puternic absorbantă. Nu folosiți aparate de uscare cu aer cald – uscarea, după ștergere, trebuie să se facă lent, natural.