Loved Things este studioul de creație al artistului vizual Florin Constantinescu. Portofoliul și prezentarea artistului le găsiți în întregime pe siteul său personal – www.crosslight.ro. Lucrările de pictură, sculptură abstractă/minimalistă și obiectele de artă decorativă sunt completate cu o serie de accesorii din lemn, cu un design inspirat și elegant.

Este destul de dificil să definesc ce înseamnă Loved Things Studio. Pentru că este un amestec complicat de poezie, materie, spirit, puritate, mister, toate învăluite în minunatele miresme ale vopselurilor sau lemnului. Pe scurt, Loved Things Studio îți propune estetica, echilibrul, armonia și unicitatea ca o celebrare a umanității în fata consumerismului și serializării.

Creațiile semnate Florin Constantinescu sunt renumite și satisfac cele mai rafinate gusturi ale colecționarilor de artă și designerilor de interior contemporani, fiind folosite pentru decorarea spatiilor de locuit, reședințelor sau birourilor, într-un stil de excepție și foarte modern. Lucrările sale nu imită mecanic principiile estetice ale curentelor din care fac parte. Profitând de spațiul estetic larg – definit de fiecare stil în parte – artistul dezvoltă linii surprinzătoare care dau un caracter distinct fiecărei piese. Stilul în care se încadrează este fundamental abstract, cu puternice accente de minimalism contemporan. Fiecare piesă te surprinde cu eleganța și simplitatea formei, care descătușează spiritul materiei pure. Utilizarea sensibilă a lemnului, concentrarea pe textură și formă, produc surprinzătoare și puternice piese iconice, cu un dinamism vivace și un caracter puternic, plin de viată. Formele simple, lipsa totală a ornamentațiilor inutile și păstrarea purității materiei, dau naștere unor lucrări de artă unice care te conduc în lumea ancestrală a mitului și legendei.

Florin Constantinescu artist vizual
sfestnic 12

Pictura sa are puternice valențe ale curentului expresionism abstract, cu o plastică bogată și plină de simboluri. În lucrările sale, artistul evită imitația clișeu a ideilor propagate în arta modernă, depășind cu elegantă reprezentarea figurativă a realității. Cromatica este rafinată și plină de subtilități, iar compozițiile sunt pline, dinamice și ample. În ceea ce privește lucrările de artă decorativă, colecția de sfeșnice din lemn masiv pe care ne-o propune este unică în România. Formele surprinzătoare, elegante și simple, folosirea ca bază estetică a texturilor și a defectelor sau fisurilor naturale ale lemnului, fac ca această colecție să fie foarte apreciată de clienți și designeri de interior români și străini. Accesoriile pentru bucătărie alcătuiesc o colecție fascinantă, de inspirație japoneză sau mediteraneană, cu un design simplu și o estetică vibrantă. Cu toate, sunt realizate din esențe nobile de lemn – nuc, salcâm, stejar sau cireș sălbatic. Create special pentru cei ce iubesc materialele naturale, care vor să evite folosirea accesoriilor din plastic sau alte materiale sintetice. Micul dejun sau servirea brânzeturilor parfumate, a delicioaselor aperitive sau a exoticului sushi, devin o experiență deosebită. Fiecare obiect este un unicat elegant și trainic și te va însoți în bucătărie cel putin 10 ani.

Finisarea acestor piese este realizată cu cel mai pur ulei mineral alb (food safe) și ceară naturală de albine. Nu se folosește niciun fel de adeziv, obiectele sunt făcute dintr-o bucată, fără coloranti, baituri sau vopsele toxice.