Loved Things este studioul de creație al artistului vizual Florin Constantinescu. Portofoliul și prezentarea artistului le găsiți în întregime pe websitul său personal – crosslight.ro. Lucrările de pictură, sculptură abstractă/minimalistă și obiectele de artă decorativă sunt completate cu o serie de accesorii din lemn cu un design foarte elegant.

Este destul de dificil să definesc ce înseamnă Loved Things Studio. Pentru că este un amestec complicat de poezie, materie, spirit, puritate, mister, toate învăluite în minunatele miresme ale vopselurilor sau lemnului. Pe scurt, Loved Things Studio îți propune estetica, echilibrul, armonia și unicitatea ca o celebrare a umanității în fata consumerismului și serializării.

Creațiile semnate de artistul Florin Constantinescu sunt renumite și satisfac cele mai rafinate gusturi ale colecționarilor de artă și designerilor de interior contemporani, fiind folosite pentru decorarea spatiilor de locuit, reședințelor sau birourilor, într-un stil de excepție și foarte modern.

Florin Constantinescu, sculptor, fotograf
pictura abstracta - artist vizual Florin Constantinescu

Stilul în care se încadrează lucrările de sculptură sau obiect realizate de artist este fundamental abstract, cu accente de minimalism contemporan. Fiecare piesă te surprinde cu eleganța și simplitatea formei care descătușează spiritul materiei pure. Utilizarea sensibilă a lemnului, concentrarea pe textură și formă, produc surprinzătoare și puternice piese iconice, cu un dinamism vivace și un caracter puternic, plin de viată. Formele simple, lipsa totală a ornamentațiilor inutile și păstrarea purității materiei, dau naștere unor lucrări de artă unice care te conduc în lumea ancestrală a mitului și legendei.

Pictura sa are puternice valențe ale curentului expresionism abstract, cu o plastică bogată și plină de simboluri. În lucrările sale, artistul evită imitația clișeu a ideilor propagate în arta modernă, depășind cu elegantă reprezentarea figurativă a realității. Cromatica este rafinată și plină de subtilități, iar compozițiile sunt pline, dinamice și ample.

BEAUTIFIES YOUR LIFE WITH LOVED THINGS !

2014-2015 EUROPEAN DESIGN AWARD

Lucrările create de Florin Constantinescu nu imită mecanic principiile estetice ale curentelor din care fac parte. Profitând de spațiul estetic larg – definit de fiecare stil în parte – artistul dezvoltă linii surprinzătoare care dau un caracter distinct fiecărei piese.

Colecția de sfeșnice din lemn masiv este unică în România. Formele surprinzătoare, elegante și simple, folosirea ca bază estetică a texturilor și a defectelor sau fisurilor naturale ale lemnului, fac ca această colecție să fie foarte apreciată de clienţi şi designeri de interior români și străini.

Accesoriile pentru bucătărie au design clasice sau modern, de inspirație mediteraneană sau japoneză. Castroanele din lemn au un design elegant, simplu, minimalist, asemănător celor produse de artiștii niponi. Toate sunt realizate din cele mai frumoase esențe de lemn: nuc, stejar, salcâm galben sau negru, frasin, cireș sălbatic sau măr sălbatic.

Finisarea acestor piese este realizată cu cel mai pur ulei mineral alb (food safe) și ceară naturală de albine. Nu se folosește niciun fel de adeziv, obiectele sunt făcute dintr-o bucată, fără coloranti, baituri sau vopsele toxice.